Even voorstellen

Hallo,

Ik ben Ilona van de Berg Faessen.
Als klein meisje speelde ik altijd al winkeltje en ik ben al jaren gefascineerd door horloges.
Uiteindelijk heb ik mijn droom weten te verwezenlijken: een winkel alles draait om horloges en sieraden.
Geen juwelier, maar een laagdrempelig servicepunt, waar elke klant weer met een glimlach vertrekt.
Benfico betekend immers geluk.

 

 

Wie ben ik.
Mijn naam is Ilona van de Berg Faessen, geboren in Heerlen op 20 september 1966. De eerste jaren van mijn leven bracht ik door in Voerendaal om daarna met mijn moeder en haar nieuwe echtgenoot te verhuizen naar Margraten waar ik sindsdien altijd gewoond heb ( met uitzondering van 1985 en de eerste helft van 1986 toen we even in een vlaag van verstandverbijstering in België gewoond hebben). Ik ben sinds 1985 getrouwd met Aloys en van de Berg en samen hebben wij vier pleegkinderen mogen opvoeden in ons gezin.

Winkeltje spelen.

In mijn jeugdjaren is er van studeren niet veel terecht gekomen, de omstandigheden waren er niet naar maar dit heb ik later ruimschoots ingehaald. Door cursussen en werkervaring heb ik mezelf zodanig ontwikkeld dat ik sinds 2013 eigenaar ban van mijn eigen winkel. Als klein meisje speelde ik altijd al winkeltje maar dan wel anders dan nu. In gedachte speelde ik een kruidenier met zakjes rijst, meel, macaroni en snoepjes, men kon het bij mij allemaal kopen, de voorbeeld winkel van toen was Melkboer Meertens en in datzelfde pand is nu Benfico gevestigd. Een winkel in horloges en sieraden. Horloges hebben altijd wel mijn bijzondere aandacht gehad, een klein dingetje met radertjes en staafjes waar de hele wereld hetzelfde mee doet, op tijd komen (of niet) maar een horloge of klok regeert de hele economie want tijd is geld en dat allemaal in zo een klein prachtig sieraad. Want dat zijn de meeste horloges heden ten dage een sieraad. En nog iedere dag verbaas ik me over de schoonheid van veel horloges vooral aan de binnenkant. Sommige horloges zijn zo mooi afgewerkt, zo mooi in elkaar gezet een feest om eraan te mogen werken.

Geen juwelier

Veel klanten vragen mij waarom ik mijn winkel hardnekkig servicepunt en niet juwelier noem, graag wil ik dit toelichten. Wanneer ik voordat ik deze winkel kreeg bij een juwelier in de etalage keek dan was de stap om naar binnen te gaan net even teveel. Ik weet nog dat ik eens een nieuw horlogebandje aan mijn horloge wilde laten zetten. Zoals iedereen stapte ik een winkel binnen en vroeg toen, ik wil een bandje van rond de 10 gulden. De verkoper keek me raar aan zei dat hij eens goed ging zoeken. vreemd vond ik dat, heel vreemd. 10 gulden voor een bandje leek mij een normale prijs, niet dus. En zo ging het ook met een batterijtje, ik ging naar een winkel om een nieuw batterijtje te laten plaatsen en men telde mij gewoon € 12,50. Thuis gekomen keek in de lade en telde mij horloges, 5 stuks had ik er liggen, allemaal even mooi maar ze stonden stil en toen ik telde dat ik daar allemaal nieuwe batterijtje in moest laten gaan zetten zakte mij de moed in de schoenen. Op dat moment dat ik dacht, dit moet anders, dit kan toch ook anders? en ja, het kan anders.

Het ontstaan van Benfico

Met dit gegeven in mijn achterhoofd kwam op een gegeven moment de kans om alles samen te vatten in één plan. In eerste instantie wilde ik een webshop opzetten in horloges en horlogebandjes, iedereen begint tegenwoordig een webshop, software kost niets meer en met de computerkennis die ik heb dacht ik dat dit wel zou lukken. Nou niet dus, er zijn zoveel grote spelers op de markt en daar kon ik met mijn bescheiden budget gewoon niet mee concurreren. In die tijd stonden er wel opeens klanten aan de deur met de vraag of ik horlogebatterijen deed vervangen. Mijn eerste klanten die de webshop gezien hadden en de stoute schoenen aangetrokken hadden. Ik ben toen naar onze horgebandjes groothandel WP gestapt en met hen, Wiel Piters en zijn dochter Suzanne, heb ik met hun steun en expertise een prachtige winkel weten op te zetten. Heel klein en bescheiden. Op 1 oktober 2013 opende de deuren van Benfico en ging ik bandjes en batterijtjes vervangen. Er werd een horlogemaker gezocht voor het grotere werk en een goudsmid voor het specialiste werk en in de veranda achter onze toemalige woning starte ik mijn eigen bedrijf.

Verhuizing naar het centrum van Margraten.

Maar sinds 2013 is Benfico gegroeid, zo hard gegroeid dat we op een gegeven moment bij ons zelf de vraag stelde wat nu. In eerste instantie was het de bedoeling dat we onze berging gingen verbouwen en daar Benfico zouden vestigen maar door wet en regelgeving was dit niet moeilijk. En toen deed zich de mogelijkheid voor om het pand Sprinkstraat 4 te huren. Een perfecte locatie en een mooi woonhuis. We konden doorgroeien. En zo geschiedde het dat we op 6 maart 2018 onze nieuwe winkel opende aan de Sprinkstraat 4 te Margraten. Voor de reparatie aan horloges en sieraden werken we sinds die tijd samen met één bedrijf. Dit bedrijf werkt zeer transparant en altijd met prijsopgave vooraf. Het is mogelijk om de prijsopgave rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen, u klikt voor akkoord of niet en u krijgt ook weer in de mailbox bericht wanneer het horloge opgehaald kan worden. Heel snel, simpel en klantvriendelijk.

Benfico is van een idee een echt bedrijf geworden, van een servicepunt en winkel in de veranda verandert naar een echte winkel en servicepunt midden in het mooie Margraten met Ilona als eigenaar en Stefanie Mingels als vaste medewerkster en rechterhand, wanneer u meer over Stefanie wilt weten scroll dan naar beneden hier stelt zij zichzelf voor.

Glimlach

Benfico een bedrijf met een hart waar klanten geen nummer zijn of bij binnenkomst geschat worden op waarde in euro’s maar waar klanten bij binnenkomst hartelijk worden ontvangen en waar voor ons voorop staat dat de klant tevreden en met een glimlacht vertrekt. Waar klanten het gevoel hebben dat wij net die stap extra zetten om hen tevreden te stellen door eerste te kijken naar een oplossing voor het probleem en als het echt niet anders kan naar een aankoop van een nieuw horloge of sieraad. En dat bandje van 10 gulden? Nu 20 jaar later is dat natuurlijk niet meer realistisch maar ik heb voor ieder portemonnee een bandje, 500 stuks hebben we op voorraad en meer dan 1500 banden kunnen we binnen 24 uur leveren. Ook de merkbanden zijn bij ons verkrijgbaar op bestelling.

Welkom.

Kom gerust vrijblijvend binnen in onze winkel en overtuig u zelf van die kleine winkel in het centrum van Margaten die qua service en assortiment andere ver achter zich laat.

Tot snel!!

Ilona van de Berg Faessen